Україна припинила спробу проникнення на свою територію російських військових під виглядом миротворців у рамках гуманітарної місії міжнародної організації «Червоний Хрест».

Про це в ефірі телеканалу «Перший Національний» заявив заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий.

За його словами, в напрямку українського кордону рухався величезний конвой, який супроводжувався військовою технікою Російської Федерації.

«Нібито за погодженням з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста в Україну мала увійти гуманітарна колона з «миротворцями», очевидно, для того щоб спровокувати повномасштабний конфлікт», - зазначив Чалий.

Він зазначив, що Президент Петро Порошенко провів екстрену нараду з оперативним штабом і переговори зі світовими лідерами, в ході яких з боку Червоного Хреста була спростована інформація про погодження гуманітарної місії, а також надані дані космічної розвідки щодо наявності військових у цій колоні, повідомляють «Українські новини».

Після цього українські офіційні особи домоглися від представників США і Росії рішення призупинити рух зазначеної колони.

При цьому Чалий зазначив, що Україна готова до отримання міжнародної гуманітарної допомоги за узгодження всіх міжнародних процедур, проте потреби у введенні миротворців він поки не бачить.

Раніше ForUm повідомляв, що Міністерство закордонних справ Російської Федерації має намір домагатися реалізації міжнародної гуманітарної місії на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом