Виконавчий комітет Луганської міської ради вимагає від керівництва України вплинути на ситуацію з незаконним затриманням мера Сергія Кравченка. Відповідне звернення оприлюднено на сайті міськради.

«Виконком та депутати міськради висловлюють стурбованість і обурення у зв'язку з тим, що вчора, 7 серпня, Луганський міський голова Сергій Кравченко був затриманий дорогою до Києва, куди він прямував на заплановану зустріч із керівництвом країни з метою вирішення проблемних питань життєзабезпечення міста», - йдеться в повідомленні.


При цьому в міськраді вважають, що затримання Кравченка відбулося поза правовим полем.

«З боку правоохоронних і судових органів меру не пред'являлися ніякі звинувачення або санкції, він не перебуває в розшуку і на сьогодні є чинним міським головою, якого обрала громада Луганська, і який продовжує виконувати свої посадові обов'язки в рамках визначених законом повноважень», - йдеться у зверненні.

Про те, що сталося, проінформовані представники місії ОБСЄ в Луганській області.

Також міськрада звертається до інших міжнародних організацій і світової громадськості з проханням дати адекватну оцінку тому, що відбувається і сприяти недопущенню порушення чинного законодавства та прав людини щодо Луганського міського голови».

«Ми сподіваємося, що керівництво країни відреагує на події і допоможе повернути ситуацію в правове поле. Закликаємо звільнити Кравченка в найкоротші терміни», - підсумовує виконком.

Як повідомляв ForUm, Луганського міського голову Сергія Кравченка 7 серпня затримали бійці батальйону «Айдар» під час спроби залишити місто.

У міськраді заявили про намір мера виїхати до Києва для обговорення з владою ситуації в місті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46