Миколаїв для економії газу відмовився від централізованої подачі гарячої води.

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради прийняв рішення про припинення централізованої подачі гарячої води з метою економії газу.

«Гарячу воду цієї зими подавати не будуть», - повідомили в міськраді.

Згідно з рішенням виконкому, місто планує витратити 33,367 млн грн на заходи з економії газу і скоротити його споживання за рік майже на 33 млн кубометрів.

Зокрема, місто зекономить 15 млн кубометрів, тимчасово встановивши інші норми споживання, якості та режими надання послуг теплопостачання.

Для скорочення споживання природного газу підприємства централізованого теплопостачання проведуть реконструкцію 8 котелень із заміною 20 застарілих котлів на 32 котлоагрегати сучасних зразків з високим ККД (92-98%) з повною автоматизацією і диспетчеризацією.

Також будуть виведені з експлуатації 8 нерентабельних малоефективних котелень з 18 котлами застарілих зразків, а споживачів тепла підключать до мереж ПАТ «Миколаївська ТЕЦ». У планах і технічне переоснащення за сучасним вимогами вузлів обліку природного газу на 6 районних котельнях для точності обліку. 4 котлоагрегати в 4 районних котельнях будуть оснащені сучасними пальниковими пристроями.

Крім того, на контролі у міської влади установка, ремонт, повірка загальнобудинкових приладів обліку споживання теплової енергії. Ці заходи створять умови для економного споживання теплової енергії та забезпечення соціально-справедливих розрахунків.

Рішенням також передбачено відключення від внутрішньобудинкових систем теплопостачання незадіяних приміщень житлового фонду та бюджетної сфери.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38