Якщо взимку киян залишать без тепла в квартирах, вони вийдуть з протестом на вулицю. Таку думку в коментарі кореспондентові ForUm'у висловив директор аналітико-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко.

«Якщо киян відключать від тепла, вони вийдуть на вулицю і просто винесуть і уряд, і Верховну Раду... І все це закінчиться. Як це можна залишити місто без тепла?», - задався питанням Сергієнко.

Він також підкреслив, що складно говорити про те, скільки не вистачає газу для проведення опалювального сезону в столиці, оскільки немає точного обліку споживання.

«У нас 30% багатоквартирних будинків обладнані лічильниками тепла, а 70% не обладнані. Як можна сказати, вистачає чи ні, коли немає обліку? Коли буде автоматична регуляція режиму подачі теплоносія, тоді можна буде про щось говорити. І про те, скільки потрібно, скільки вистачає, а скільки ні», - зазначив експерт.

«Тому говорити, що потрібно 2 млрд або 1,5 млрд кубометрів газу (в опалювальний сезон - Ред.), і скільки-то там не вистачає - все це брехня», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, 10 липня НАК «Нафтогаз України» за дорученням Міністерства енергетики та вугільної промисловості обмежила газопостачання ТЕЦ №5 і №6 «Київенерго» для економії палива.

Станом на 4 серпня всі теплоджерела компанії «Київенерго» відключено від газопостачання.

Колишній міністр житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко заявив, що через бойлерів у Києві вже почали «вилітати» електромережі.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом