МЗС Сполученого Королівства наголосило, що британські війська, включаючи ВПС, не братимуть участі у можливих бойових операціях в Іраку

Одночасно прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон привітав сьогодні рішення президента США Барака Обами завдати в Іраку в разі необхідності точкових авіаударів по позиціях загонів «Ісламської держави».

«Світ зобов'язаний допомогти релігійним меншинам Іраку, які опинилися зараз під загрозою насильства з боку ІД, - підкреслив британський прем'єр, передає «ИТАР-ТАСС».

Пізніше у п'ятницю в Лондоні під головуванням міністра оборони Майкла Феллона відбудеться засідання урядового кризового комітету «Кобра». На його порядку денному стоїть аналіз розвитку подій в Іраку та можливі кроки Лондона з надання допомоги нужденним.

Нагадаємо, напередодні президент США Барак Обама оголосив, що дав згоду на завдавання точкових повітряних ударів по позиціях ІД, якщо виникне загроза для американських дипломатів та військових, а також санкціонував надання гуманітарної допомоги «Для порятунку тисяч мирних іракців, які перебувають у пастці в горах без їжі та води».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34