Президент США Барак Обама розпорядився заборонити торгівлю та інвестування в анексований Росією Крим. Про це йдеться в заяві Обами, розміщеній на сайті Білого дому.

«Сьогодні я видав розпорядження, роблячи подальші кроки відповідно до ситуації в Україні. Розпорядження забороняє експорт товарів, технологій або послуг у Крим і забороняє імпорт товарів, технологій або послуг по Криму, а також забороняє здійснювати нові інвестиції в Крим», - підкреслив Обама.

Разом із тим, він зазначив, що розпорядження також надає повноваження міністру фінансів (секретарю департаменту казначейства) запровадити нові санкції до фізичних та юридичних осіб, які працюють у Криму.

«Розпорядження має забезпечити ясність для американських корпорацій, які ведуть бізнес у цьому регіоні і знову підтвердити, що Сполучені Штати не приймуть російську окупацію і спробу анексії Криму», - заявив Обама, повідомляє УНІАН.

«Я знову закликаю Росію припинити окупацію та спробу анексії Криму, зупинити підтримку НЗФ у Східній Україні й виконувати свої зобов'язання згідно з Мінськими домовленостями», - підкреслив президент США.

Також він зазначив, що його Адміністрація продовжуватиме тісно співпрацювати з союзниками і партнерами в Європі та у світі, щоб реагувати на події в Україні й підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України, а також демократичний розвиток і зусилля в проведенні реформ.

«Ми продовжуватимемо розглядати і вивіряти наші санкції у тісній співпраці з нашими міжнародними партнерами, щоб відповідати на дії Росії», - підсумував Обама.

Нагадаємо, президент США Барак Обама 18 грудня підписав закон «Про підтримку свободи України». Документ передбачає нові санкції щодо Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом