Станом на ранок 8 серпня в Луганську зберігається критична ситуація: шостий день місто повністю відключене від енергопостачання, немає води, не працює стаціонарний та мобільний зв'язок, повідомляє прес-служба Луганської міської ради.

«Вчора тривав обстріл території обласного центру, в якому залишаються 250 тисяч жителів», - повідомляють у міськраді.

Також підкреслюється, що на сьогоднішній день 40 освітніх установ дістали пошкодження або зруйновані.

«Більша частина підприємств припинили свою роботу через безперервні збройні протистоянь. У місті не працюють банки, не виплачуються пенсії, зарплати і соціальні виплати. Повністю припинені постачання палива», - повідомляють у прес-службі.

При цьому, за інформацією директора департаменту економіки Луганської міської ради Світлани Дроботенко, в Луганську працює хлібокомбінат. «Завдяки роботі електрогенераторів підприємство ПАТ “Луганськмлин” підтримує роботу в умовах відсутності електроенергії», - сказано в повідомленні.

Також в результаті артобстрілів було пошкоджено сім медичних установ, закриті більшість приватних клінік.

У міських лікарнях і реанімаційних відділеннях перебувають поранені городяни, і повна відсутність енерго- та водопостачання вкрай ускладнює роботу медиків.

У місті працюють лише кілька аптек, гостро стоїть питання нестачі медикаментів. Люди з серйозними хронічними захворюваннями, що мають потребу в постійному лікуванні, не можуть придбати життєво необхідні ліки, через те що препарати не постачають у місто», - резюмують у міськраді Луганська.

Як зазначав ForUm, 7 серпня Луганськ повідомляв про те, що критична ситуація в місті погіршується з кожним днем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом