Генеральна прокуратура України проводить два досудові розслідування стосовно подій, що сталися 7 серпня в центрі Києва. Про це повідомляє Управління зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

У відомстві зазначили, що на виконання подання прокурора міста Києва працівники комунальних служб столиці за підтримки правоохоронних органів 7 серпня здійснювали заходи з розблокування центральної частини міста.

«Деякі мешканці наметового містечка на Майдані перешкоджали роботі комунальних служб і чинили опір правоохоронцям, внаслідок чого працівники міліції отримали тілесні ушкодження. За фактами зазначених неправомірних дій розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 296 (хуліганство) КК України», - заявили в ГПУ.

Крім того, під час здійснення зазначених заходів правоохоронцями виявлено й вилучено вогнепальну зброю, у зв'язку з чим розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

«За попередньою оцінкою Генеральної прокуратури України дії правоохоронців та представників місцевої влади з наведення ладу в центральній частині міста Києва відповідали вимогам законодавства і проводилися в рамках визначених повноважень», - підсумували в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, 7 серпня комунальні служби вранці почали роботи з розбирання барикад у центрі Києва, мешканці наметового містечка на знак протесту палили автомобільні шини. Комунальники звільнили від барикад і наметів досить великі ділянки на прилеглій до Майдану території.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77