Голосіївський і Шевченківський райсуди столиці обрали запобіжний захід 30 так званим представникам самооборони Майдану, які за допомогою зброї захопили приміщення ресторану в центрі Києва і вимагали від власників гроші.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«За рішенням суду на час досудового розслідування 28 затриманих “майданівців” будуть перебувати під вартою. Двом неповнолітнім обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Такий запобіжний захід суд обрав, враховуючи тяжкість злочину, в якому підозрюються чоловіки, і соціальну небезпеку, яку вони становлять для суспільства», - йдеться у повідомленні.

Зазначеним молодим людям інкриміновано вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання) і ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) КК України.

Враховуючи суспільний резонанс зазначеної події, прокуратура міста Києва має намір тримати на жорсткому контролі розслідування цього кримінального провадження, а також будь-яких інших кримінальних проваджень, фігуранти яких дискредитують Майдан.

Як повідомляв ForUm, у Києві співробітники міліції затримали 35 так званих майданівців, які з допомогою зброї захопили приміщення ресторану в центрі міста.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом