Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заборонила ретрансляцію російського телеканалу «РБК-ТВ». Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради.

«В інтересах інформаційної безпеки держави регуляторний орган визнав зміст іноземної програми "РосБизнесКонсалтинг-ТВ" ("РБК-ТВ") таким, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України», - йдеться у повідомленні.

Відповідне рішення прийнято на засіданні 7 серпня.

Підставою для прийняття цього рішення стали результати моніторингів, проведених Нацрадою 25 і 29 липня та 1 і 4 серпня цього року.

«Було зафіксовано розповсюдження інформаційних матеріалів, що містять порушення ч. 1 ст. 2, ст. 28 Закону України "Про інформацію", ч. 2 ст. 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та ч. 1 ст. 7 Європейської конвенції про транскордонне телебачення», - додали у Нацраді.

«Через засоби масової інформації та представників Національної ради в областях регулятор попереджає провайдерів програмної послуги про необхідність вилучення цього російського мовника з кабельних мереж України», - додали у прес-службі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом