Якщо б для МВС і СБУ поставили завдання розслідувати трагедію в Одесі 2 травня, то українці вже мали б попередню інформацію про хід слідства.

Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор Української філії Інституту країн СНД Денис Денисов.

«Складнощі у встановленні смерті 14 осіб - це досить сумнівна причина для затягування розслідування. Якщо б у представників МВС і СБУ було чітке завдання - розслідувати цю трагедію в Одесі, то хоча б якісь попередні результати були б озвучені громадськості. Виходячи з того, що цей процес покритий мороком, і в публічну площину не потрапляє взагалі ніякої інформації, можна говорити, що ніякого розслідування взагалі не ведеться», - сказав Денисов.

На його думку, влада вирішила, що найкращим рішенням стане замовчування.

«Є надія на те, що коли влада зміниться, і ми отримаємо хоч якусь чітку картину, хто за що відповідав. Основну провину зараз покладають на представників правопорядку, але це тільки частково так. Було багато факторів, які призвели до цієї трагедії. І це - спроба знайти крайнього, а не відшукати істину», - вважає він.

Нагадаємо, розслідування частини справ щодо подій 2 травня в Одесі, пов'язаних з тим, що сталося в Будинку профспілок, затягується через труднощі встановлення причини смерті 14 осіб, повідомив у ході засідання спеціальної комісії Одеської обласної ради старший слідчий з особливо важливих справ Головного управління Міністерства внутрішніх справ України Руслан Сушков.

Як повідомляв ForUm, розслідування подій, що відбулися на Майдані Незалежності та в Одесі, на думку ООН, затягується.

Нагадаємо, що кількість загиблих унаслідок сутичок в Одесі 2 травня у Будинку профспілок досягла 48 осіб.

 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

70