Прокуратура порушила 17 кримінальних проваджень за фактами ухилення жителів Києва від призову на військову службу в ході часткової мобілізації, повідомив військовий комісар Києва Володимир Кидонь.

«За дві черги мобілізаційного розгортання ми відправили 49 повідомлень у прокуратуру (за фактами ухилень від призову - ред.). Я знаю, що на сьогодні вже 17 кримінальних проваджень внесено до єдиного реєстру (досудових розслідувань - ред.)», - сказав він.

Кидонь також зазначив, що військові комісари тепер не переконують військовозобов'язаних йти на службу, а просто повідомляють їм, що передадуть матеріали в прокуратуру.

За словами київського військкома, ця тактика успішно працює.

Водночас він поскаржився, що через зневажливе ставлення до власного здоров'я у військкоматах відсіюється близько 20-25% мобілізованих.

Ще 30-40% військовозобов'язаних просто не з'являються за повісткою.

Також київський військком зазначив, що столичні підприємства неохоче віддають техніку на потреби армії, хоча це й передбачено законодавством у разі часткової мобілізації.

Як повідомляв ForUm, 24 липня набув чинності закон про часткову мобілізацію в Україні.

Часткова мобілізація на території всіх регіонів України, крім Автономної Республіки Крим та Севастополя, триватиме 45 днів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295