Слідство у кримінальному провадженні стосовно міського голови Харкова Геннадія Кернеса поновили, повідомив адвокат Кернеса Олександр Гунченко.

«У мене в руках - резулятивна частина ухвали Печерського районного суду від 4 серпня, в якій суд зобов'язав слідчого Генеральної прокуратури внести відомості про поновлення розслідування у кримінальному провадженні стосовно Кернеса Геннадія Адольфовича», - сказав 7 серпня.

Він зазначив, що про існування цієї ухвали суду він дізнався з Інтернету, зокрема з Facebook міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

При цьому, як стверджує Гунченко, ані він, ані його підзахисний не знали про існування скарги адвоката потерпілих, на підставі якої суд постановив відновити слідство у справі.

«Мене дивує, що нас, як зацікавлену сторону процесу, ніхто не повідомив ні про існування скарги, ні про дату її розгляду», - заявив Гунченко, передає «Інтерфакс-Україна».

Він також зазначив, що, з його погляду, терміни подачі скарги адвокатами потерпілих були порушені.

Разом з тим, як стверджує Гунченко, ухвала суду про поновлення слідства у справі оскарженню не підлягає.

Що стосується запобіжного заходу щодо Кернеса, то, за словами Гунченка, як і раніше діє запобіжний захід у вигляді особистої поруки народного депутата Ельбруса Тедеєва.

Зазначимо, що проти Кернеса розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст. 127 (катування), ч.1 ст.129 (погроза вбивством за наявності реальних підстав побоюватися погрози) Кримінального Кодексу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49