Є ймовірність, що парламентські вибори на Донбасі в умовах відсутності миру будуть зірвані або пройдуть під дулом батальйону Коломойського.

Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив голова Інституту української політики Кость Бондаренко.

На його думку, Донбас виявився заручником ситуації в країні. А держава, у свою чергу, стала заручником ситуації в цьому регіоні.

«З одного боку, проводити вибори в умовах, коли немає миру - це фактично нонсенс. Тому що Донбас - це 32 округи і, відповідно, вони потребують підвищеної уваги. Це майже 20% виборців - серйозна електоральна група. Вибори просто не будуть до кінця легітимними без цього регіону, без його представників», - зазначив Бондаренко.

Більш того, на його думку, проведення виборів до парламенту зробить неможливим компроміс з цього регіону між Києвом і Донбасом.

«Тому що Донбас просто поставлять перед фактом, що ось люди, які представляють ваші інтереси. А Донбас і не вибирав цих людей», - сказав він.

«З іншого боку, чому Донбас є заручником? Уявіть собі ситуацію, коли на виборчій дільниці йтимуть кандидати від ПР, кандидат ще якоїсь сили, і прийде сотник якого-небудь батальйону Коломойського, який також там висуватиметься. На чиєму боці буде сила, які будуть результати? Думаю, нескладно передбачити. Тому Донбас сьогодні опиняється між двох вогнів: або вибори не пройдуть під дулом НЗФ, тому що вони їх зірвуть, або вибори проходитимуть, але під дулом батальйону Коломойського», - підкреслив Бондаренко.

Раніше ForUm повідомляв, що Президент України Петро Порошенко вважає, що вибори до Верховної Ради мають відбутися «за будь-якої погоди».

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом