Співробітники міліції затримали 24-річного місцевого жителя, підозрюваного в неправдивому повідомленні про мінування Херсонського річкового порту.

Як повідомляє відділ зі зв'язків з громадськістю Управління МВС України в Херсонській області, підозрюваний раніше вже був судимий за аналогічний злочин.

За словами начальника Комсомольського райвідділу міліції Олександра Говоруна, чоловік повідомляв про замінування прокуратури області та Херсонського Апеляційного суду.

«Затриманий розповів, що, відбувши своє покарання, був дуже ображений на правосуддя і вирішив знову перевірити готовність міліції та інших служб реагувати на неправдиві повідомлення», - йдеться в заяві.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст.259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Карається позбавленням волі на термін від двох до шести років.

Як зазначав ForUm, повідомлення про замінування Херсонського річкового порту надійшло вранці 5 серпня.

Співробітники міліції оточили територію порту і евакуювали близько 80 громадян і співробітників підприємства. Близько двох годин робота річкового порту була паралізована.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом