Криза в Україні не зникне сама собою, тому потрібно знайти предмет для переговорів, який зможуть прийняти обидві сторони. Про це йдеться у статті The Guardian, переклад якої наводить «Инопресса».

«Знову наростають ознаки, які викликають занепокоєння на тлі того, як на російському боці кордону збираються війська, починаються військові навчання», які можуть відразу перерости в бойові дії, боротьба навколо зон, які контролюються повстанцями на Східній Україні, озлобляється, а войовничі заяви посилюються», - пише редакція The Guardian.

«Раніше двічі здавалося, що може бути знайдений вихід із конфлікту», - стверджують автори статті, пояснюючи, що йдеться про обрання Петра Порошенка Президентом України та катастрофу малайзійського авіалайнера.

«Але боротьба не ослабла», - констатують журналісти. На їхню думку, президент Путін може незабаром постати перед вибором: визнати, що гра програна, або втрутитися, щоб відкинути українську армію назад.

Введення російських військ в Україну «стало б катастрофою для всіх держав, що мають до цього стосунок», - зазначає редакція.

«Росія опинилася б втягнута в довготривалу інтервенцію, що погіршило б її і без того погані відносини із Заходом. Територія України була би розколота вдруге. Східні європейці налякалися до смерті. Західній Європі та Америці було б соромно за те, що вони не змогли це зупинити», - йдеться в статті.

«У той час як ми наближаємося до цього критичного моменту, має бути щось, що може стати предметом переговорів і що зможуть прийняти обидві сторони», - сподівається видання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

72