Навчальний рік для студентів I курсу вищих навчальних закладів Донецької та Луганської областей почнеться пізніше, в кращому разі 1 жовтня, а для студентів інших курсів може розпочатися з 1 вересня. Про це, як повідомляє Департамент інформаційної політики та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ, заявила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун на брифінгу в уряді.

Вона поінформувала, що з 36 тис. осіб у Донецькій та Луганській областях, зареєстрованих на зовнішнє незалежне оцінювання, менше 20 тис. змогли скласти ЗНО в інших регіонах. «Це означає, що близько 40% абітурієнтів з Донбасу не змогли з тих чи інших причин скласти ЗНО», - сказала заступник міністра.

За її словами, в Донецькій та Луганській областях для вступників продовжено термін подання
документів до 15 вересня. «Тобто, о 12:00 15 вересня будуть оприлюднені списки тих, хто рекомендований до зарахування», - пояснила Совсун.

Вона додала, що кількість місць за державним замовленням, виділена в університет на кожну спеціальність, буде розподілено так: 60% місць - для вступників за результатами ЗНО, 40% - для вступників за результатами вступних іспитів.

Також, за словами заступника міністра, якщо до вересня ситуація на Донбасі не стабілізується, то Міністерство готове масово переводити студентів на навчання в інші регіони.

Совсун уточнила, що масово переводять в інші регіони тільки іноземних студентів.

Також за індивідуальним зверненням студентів переводять з Донецької та Луганської
областей, «якщо студент може знайти собі місце в іншому університеті, де є вивільнені бюджетні місця».

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки Сергій Квіт заявив, що Міністерство освіти і науки не виключає можливості перенесення початку навчального року в деяких школах Донецької та Луганської областей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130