Фальсифікації на майбутніх виборах до Верховної Ради будуть неконтрольованими. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції висловив директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

«В Україні не було відповідних реформ або систематизації виборчих комісій, щоб уникнути фальсифікацій, - сказав він. - Тому у виборчі комісії знову братимуться люди з регіонів, в яких соціально-економічна ситуація не поліпшилася. А у таких людей завжди буде мотивація заробити. Якщо ж говорити про схід, то там ситуація не контролюється, тому я не виключаю того, що там будуть масові фальсифікації».

З Балою згоден його колега, голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко.

«У неконтрольованих регіонах України фальсифікація буде неконтрольованою, а у контрольованих регіонах - контрольованою», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради Олександр Турчинов офіційно оголосив про розпуск коаліції після виходу з неї 90 народних депутатів.

Президент України Петро Порошенко заявив, що дострокові парламентські вибори - це вже реальність для України і вони мають відбутися «за будь-якої погоди».

 

Георгій Раут, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом