Президент України Петро Порошенко скасував пільги екс-прем'єр-міністрам Віктору Ющенку, Віктору Януковичу, Миколі Азарову, Валерію Пустовойтенку, Анатолію Кінаху, Павлу Лазаренку та іншим особам, що займають високі державні пости, а також позбавив довічного грошового утримання екс-голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Про це йдеться у розпорядженні «Про зняття позначки «Опублікуванню не підлягає» та визнання такими, що втратили чинність, деяких розпоряджень Президента України», яке розміщено на сайті Глави держави.

Зокрема, розпорядженням № 977/2014-рп знімається гриф «опублікуванню не підлягає» та скасовується дія президентських розпоряджень 1992-2010 років про матеріально-побутове забезпечення, охорону, медичне обслуговування колишніх вищих державних посадових осіб.

Згідно з документом, скасовується дія розпоряджень про матеріально-побутове забезпечення, обслуговування та охорону колишніх прем'єр-міністрів України Віталія Фокіна, Євгена Марчука, Павла Лазаренка, Валерія Пустовойтенка, Віктора Ющенка, Миколи Азарова, Анатолія Кінаха, а також Віктора Януковича.

Крім того, скасовано розпорядження від 17 травня 2006 р. «Про довічне грошове утримання, медичне, побутове, транспортне та інше обслуговування колишнього голови Верховної Ради України Володимира Литвина».

Також, згідно з документом, скасовується дія розпоряджень про пільги для екс-голови Конституційного Суду України та екс-глави Національного банку України Володимира Стельмаха.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом