Розпочато досудове розслідування за фактом затягування закупівлі шоломів і бронежилетів для військовослужбовців Збройних сил України, повідомляє Управління зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

За даними відомства, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) та ч. 2 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України за фактом зволікання службовими особами Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ під час закупівлі засобів індивідуального захисту військовослужбовців.

«Встановлено, що протягом 2014 року Міністерство оборони України отримало з держбюджету 13,5 млрд грн, а також благодійну допомогу на суму майже 137 млн грн. 140 млн грн із загальної суми передбачалися для закупівлі кулезахисних шоломів і бронежилетів», - йдеться в повідомленні.

Як з'ясувалося, посадові особи оборонного відомства довго зволікали з початком процедури їх придбання і штучно затягували договірний процес закупівлі. Внаслідок таких дій за два з половиною місяці зволікання майже 200 військовослужбовців ЗСУ, не маючи індивідуальних засобів захисту у вигляді шоломів, отримали поранення голови.

Розпочато досудове розслідування, проводяться слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом