На сьогодні Луганськ залишили 250 тисяч з майже півмільйона мирних жителів. Про це повідомляє прес-служба міськради.

«Сьогодні 250 тисяч мирних луганців, а переважно це пенсіонери та сім'ї з дітьми, в яких немає коштів для того, щоб виїхати з міста і яким нікуди їхати, стали заручниками ситуації», - йдеться в повідомленні.

У міськраді зазначили, що люди змушені жити в умовах збройних протистоянь, при цьому відсутні комунікації, з прилавків магазинів і супермаркетів, які ще працюють, з кожним днем зникають запаси продуктів харчування, що залишилися.

«У місті особливо гостро стоїть проблема нестачі медикаментів - люди не можуть придбати необхідні лікарські препарати, працює тільки кілька аптек», - повідомляє місцева влада.

Станом на 4 серпня частково зруйновані чотири міські лікарні і три поліклініки, в яких перебували на лікуванні, у тому числі поранені та постраждалі внаслідок обстрілу мирні жителі, додали в міськраді.

У прес-службі запевнили, що місцева влада робить усе можливе, щоб люди могли придбати хоча б основні продукти харчування, а також намагається підтримувати життєзабезпечення міста наскільки це можливо в умовах повної блокади і безперервних збройних зіткнень.

Нагадаємо, раніше міський голова Сергій Кравченко заявив, що ситуація в Луганську критична, місто на межі гуманітарної катастрофи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52