Укргідрометцентр прогнозує спекотну і суху погоду в Україні до середини серпня.

«За попередніми даними, до середини місяця якихось істотних змін температурного режиму не буде. 15-16 серпня є ймовірним зниження максимальної температури на 5-8 градусів, а перед цим мають пройти короткочасні грозові дощі, в західних, північних та центральних регіонах України», - сказав на брифінгу в понеділок у Києві директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

Він зазначив, що поточного тижня в більшості регіонів України утримається дуже суха і спекотна погода. Лише в західному регіоні очікуються короткочасні грозові дощі й максимальна температура там становитиме 28-30 градусів, тоді як у більшості регіонів вона буде від 32 до 37 градусів вище нуля, а на півдні та південному сході навіть досягне 38-39 градусів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Кульбіда розповів, що у Києві опадів не очікується. Найвища температура буде 4-5 серпня - 34-35 градусів, 6-7 вона знизиться до 31 градуса тепла. З 8 по 11 у столиці максимальна температура становитиме 33-34 градуси.

Директор Укргідрометцентру зазначив, що температура, яка встановилася нині в Україні, на 4-8 градусів над норму. Але зазначив, що такі аномалії в умовах загального глобального потепління повторюються досить часто в літній період і скоро можуть стати нормою для українського літа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом