Цього року в Україні найвищий за всю історію урожай озимої пшениці. Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор Гідрометцентру при ДСНС Микола Кульбіда.

«Спостерігається дуже висока урожайність озимої пшениці, яка, мабуть, буде найвищою за всю історію України, як незалежної, так і радянських часів, і навіть до того. Інші культури озимі та ранні ярі також матимуть хорошу врожайність. Найнижчою вона буде в тих регіонах, які постраждали від посухи: частково Херсонська, Запорізька область», - сказав Кульбіда.

Водночас, за його словами, висока температура може негативно позначитися на врожаї кукурудзи і помідорів, передає «РБК-Україна».

«На більшість культур такі погодні умови поки що не впливають у негативному плані. Але, звичайно, дуже високий температурний режим, нагрівання поверхні ґрунту до 60 і більше градусів створює дискомфортні умови для вегетації пізніх культур. У цій ситуації не дуже комфортно почувається кукурудза і городні культури, особливо помідори, оскільки може статися передчасне засихання рослин і зниження врожаю цих культур», - пояснив директор Гідрометцентру.

Також Кульбіда додав, що цього року врожай збирають надзвичайно швидко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом