Київський міський голова і глава КМДА Віталій Кличко обіцяє відновлення гарячого водопостачання киянам у вересні. Про це він сказав журналістам під час інспекції ТЕЦ-5 компанії «Київенерго».

Мер наголосив, що сьогоднішня проблема відсутності гарячої води в квартирах пов'язана, в першу чергу, з політичною ситуацією, з постачанням російського газу в Україну.

«У сьогоднішній спекотний період ми сподіваємося на розуміння киян на відсутність гарячої води. Але з приходом похолодання, вересень - кінець вересня, ми повертатимемося до постачання гарячої води. І впевнений, що ті незручності, які мають кияни, - тимчасові», - заявив Кличко, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, що зараз через припинення постачання російського газу місто і вся країна переходять на альтернативні джерела. Зокрема, на ТЕЦ «Київенерго» тепер мінімальні запаси мазуту, на який вона може перейти в разі потреби, і ці запаси будуть збільшуватися.

«Також є видобуток газу в Україні, який відбувається з вітчизняних джерел, - газ закачується в газосховища і буде ефективно використаний у зимовий період, коли є гостра потреба у постачанні тепла споживачам», - зазначив Кличко.

Він додав, що окрема увага приділяється зараз впровадженню енергозбережних технологій.

«Також уряд працює над альтернативним російському постачанням газу в Україну», - сказав Кличко.

Він укотре звернувся до киян із проханням з розумінням поставитися до заходів щодо економії газу для виробництва тепла в столиці і пов'язаними з цим незручностями.

Як раніше повідомляв ForUm, 10 липня НАК «Нафтогаз України» за дорученням Міністерства енергетики та вугільної промисловості обмежив газопостачання ТЕЦ №5 і №6 «Київенерго» для економії палива.

Станом на 4 серпня всі теплоджерела компанії «Київенерго» відключено від газопостачання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом