Інформація про замінування військового госпіталю та станції харківського метро виявилася хибною, повідомляє відділ зі зв'язків з громадськістю управління МВС в області.

3 серпня о 19:30 в чергову частину Харківського міськуправління надійшла інформація з військової частини Збройних сил України. Їм зателефонував невідомий і повідомив про закладення вибухівки у приміщенні військового госпіталю, розташованого на вулиці Культури.

Обстеження об'єкта тривало дві з половиною години, під час якого правоохоронці оглянули всі поверхи 16-ти корпусів госпіталю і прилеглу територію загальною площею 4 га. Було евакуйовано 260 хворих та 200 працівників госпіталю.

Інформація про вибухівку не підтвердилася.

Через 15 хвилин до оператора служби «102» надійшов аналогічний дзвінок. Цього разу невідомий «замінував» станцію метро «Завод ім. Малишева».

Співробітники міліції кілька годин ретельно обстежували приміщення загальною площею 5100 кв. метрів, рух потягів не припинявся, через станцію вони йшли без зупинки. Були евакуйовані 27 громадян, доступ на станцію був припинений. Співробітники міліції не виявили ніяких вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних предметів.

За зазначеними фактами ведеться перевірка.

Здійснюється комплекс необхідних заходів для встановлення осіб, які зробии неправдиве повідомлення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308