Міністерство закордонних справ України у зв'язку із загостренням безпекової ситуації у Лівії вкотре рекомендує українцям невідкладно залишити територію цієї країни. Відповідні рекомендації розповсюдила прес-служба зовнішньополітичного відомства.

«У зв'язку з подальшим загостренням ситуації безпеки і поширенням збройних сутичок майже на всю територію Лівії, особливо на столицю країни - місто Тріполі, припиненням функціонування міжнародних аеропортів та можливим закриттям пунктів пропуску на кордонах з Єгиптом і Тунісом, МЗС укотре наполегливо рекомендує громадянам України невідкладно залишити територію цієї країни», - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що недотримання цих рекомендацій може ускладнити, а в деяких випадках фактично зробити неможливим надання допомоги з боку Посольства України в Лівії.

В разі необхідності отримання сприяння у виїзді з країни нашим співвітчизникам потрібно звертатися до Посольства за телефоном: +218 91 645 45 17, який працює цілодобово.

У разі виникнення ускладнень на лівійсько-туніському кордоні при самостійному виїзді з території Лівії необхідно звертатися в Посольство України в Тунісі за телефоном +216 24600389.

Також функціонує цілодобова «гаряча лінія» МЗС України: (044) 238 16 57.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

113
Теги