Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ, Донецька обл.) спільними зусиллями фахівців ДТЕК і підприємства підключений до другої лінії електропостачання, яка була обірвана відразу після відновлення 29 липня - «Ясинувата-АКХЗ №2».

Про це повідомляється в прес-службі «Метінвесту».

«Всю ніч з 29 на 30 липня завод живився електроенергією тільки від лінії «Ясинувата-АКХЗ №1», - йдеться в повідомленні.

У групі уточнили, що критичний спад температур у коксових батареях вдалося подолати, і на цей момент температурний режим у них стабільний. Усі коксові батареї, зупинені внаслідок знеструмлення заводу 28 липня, працюють і виробляють продукцію.

Через порушення періоду коксування і нестачу коксового газу поки не відновлено виробництво бензолу і пеку, не працюють установки грануляції пеку. Їх робота буде відновлена після виходу коксових батарей на планову потужність.

Як повідомляв ForUm, 28 липня внаслідок військових дій були пошкоджені лінії електропередач і припинена подача живлення на завод. Підприємство повністю зупинилося. Коксові батареї переведені в режим нетехнологічної аварійної зупинки в «гарячому» стані.

29 липня Авдіївський коксохімічний завод був підключений до електропостачання, проте увечері того ж дня через бої лінія електропередач була знову пошкоджена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52