Президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Олександр Турчинов і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк та голови депутатських фракцій і груп домовилися зменшити термін проведення виборчої кампанії на позачергових виборах до парламенту з 60 до 45 днів.

Як повідомляє прес-служба ВР, таке рішення було ухвалено ними на зустрічі після завершення пленарного засідання парламенту в четвер.

За інформацією Турчинова, під час наради йшлося про проведення дострокових парламентських виборів у 2014 році. «Враховуючи ухвалення парламентом закону про внесення змін до Державного бюджету на поточний рік, істотне скорочення бюджетних витрат, учасники зустрічі домовилися про необхідність здешевлення виборчих процедур та зменшення у зв'язку з цим терміну проведення виборчої кампанії з 60 до 45 днів», - сказано в повідомленні.

Також було досягнуто домовленості про підготовку узгодженого проекту змін до виборчого закону.

«Домовилися також про проведення консультацій щодо запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими виборчими списками, відновлення виборчих блоків як суб'єктів виборчого процесу та щодо інших виборчих процедур», - зазначили в прес-службі ВР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом