Адвокат бізнесмена Сергія Курченка Андрій Федур упевнений, що справу проти його підзахисного рано чи пізно закриють, оскільки у слідства немає доказів протиправної діяльності його підзахисного, ні навіть реального потерпілого.

Про це повідомляє «Корреспондент».

«Сьогодні я переконаний у тому, що кримінальне переслідування Курченка було розпочато «за командою», а виконавці не особливо вже намагалися дотриматися юридичних процедур. Головне - розпочати процес, оголосити його лиходієм, а там як вийде», - розповів він.

За словами адвоката, незважаючи на те, що Курченку оголошено підозру у розкраданні скрапленого газу, він так і не міг добитися від слідства чіткої відповіді на питання про те, у чому суть обвинувачення, яке кримінально каране діяння вчинив особисто Курченко і як визначено збиток, а також хто потерпілий, цивільний позивач.

«Як виявилося, слідство визначило розмір викраденого як різницю між ціною купівлі газу за договором та «реальною ціною», - каже Федур. - Ось і розумійте це як хочете. Будь-хто, хто читає, може трактувати таку «підозру» як йому заманеться. При цьому сором'язливо замовчується, що Курченко не купував газ і не брав участі в аукціонах. Тобто взагалі не мав жодного стосунку до господарської діяльності сторін. Не можу не звернути увагу і на той факт, що «продавець», на думку слідства, діяв абсолютно правильно і в «справі Курченка» виступає свідком. А «потерпілий» так поки і не знайдений».

Федур упевнений, що слідство буде змушене об'єктивно оцінювати докази, зможе розібратися, що сталося, і рано чи пізно ухвалить рішення про закриття кримінального провадження щодо Курченка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом