Українська військовослужбовець Надія Савченко написала заяву про звільнення зі збройних сил України у зв'язку з тим, що стала народним депутатом. Про це в п'ятницю повідомив журналістам її адвокат Марк Фейгін у Басманному суді Москви.

«Я б хотів сказати, що Надія Савченко подала заяву про звільнення зі збройних сил України, оскільки стала депутатом Ради», - сказав адвокат, повідомляє «ТАСС».

Він додав, що захист має намір звернутися в міжнародні інстанції для визнання Савченко військовополоненою». Як зазначив адвокат, в цьому випадку її зможуть обміняти як військовополонену.

За результатами дострокових парламентських виборів, що пройшли 26 жовтня в Україні, Савченко була обрана депутатом Верховної Ради від партії «Батьківщина». Як пояснив Фейгін, за законами України, військовослужбовці, які перемогли на виборах у парламент республіки, повинні подати рапорт про звільнення із збройних сил протягом 20 діб після офіційного оголошення результатів виборів.

«Це Савченко і зробила. Тепер її рапорт буде розглянуто у встановлений законами України термін», - сказав адвокат.

Як раніше повідомляв ForUm, 31-річна українська військовослужбовець, льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила в полон до незаконних збройних формувань. 8 липня вона опинилася в воронезькому СІЗО. Савченко підозрюють у вбивстві російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом.

Савченко не визнає провину і заявляє, що була викрадена з території України.

27 жовтня Басманний суд міста Москви ухвалив рішення про продовження утримання під вартою Надії Савченко до 13 лютого 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом