Влада Аргентини оголосила дефолт - тобто офіційно визнала, що країна не здатна платити за своїми боргами.

Ця південноамериканська держава оголошує дефолт уже вдруге за останні 13 років, причому нинішній борг у 1,3 млрд доларів виник саме після попереднього дефолту в 2001 році, коли хедж-фонди скупили державні облігації за зниженою ціною, повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі.

Аргентинські чиновники до останнього моменту намагалися укласти з фондами договір про розстрочку, однак минулої ночі останній раунд переговорів закінчився нічим.

Суд у США, який розглядає спір між сторонами, встановив останній термін досудового врегулювання між сторонами на 4 годину ранку четверга за Гринвічем.

«Далекосяжні наслідки дефолту передбачити неможливо, але вони абсолютно точно не будуть позитивними», - вважає Деніел Поллак, призначений судом посередник у переговорах.

Тим не менш, експерти пророкують, що ефект від нинішнього дефолту не буде настільки різким, як у 2001 році, коли уряду Аргентини довелося заморозити ощадні рахунки громадян, на вулицях проходили масові протести і сутички з поліцією, в результаті яких кілька людей загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225