Співробітники столичного Управління боротьби з організованою злочинністю затримали групу торгівців зброєю.

Як повідомили Forum'у у відділі зі зв'язків з громадськістю управління МВС України в Києві, у ході проведення санкціонованих обшуків у затриманих вилучили 271 одиницю вогнепальної зброї і близько 2 тис. набоїв різного калібру.

До складу групи входили 6 мешканців столиці. Найстаршому з них - 80 років.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за статтею ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю), вже підтверджені два факти продажу зброї членами цього угруповання й вилучено близько 5 тисяч доларів США, які зловмисники отримали за два продані пістолети.

Як розповів начальник столичної міліції Олександр Терещук, серед вилученого - 42 кулемети різних систем і 185 пістолетів різних марок. Разом із тим виявлено й вилучено майже 2 тисячі набоїв різного калібру, 24 магазини для набоїв, 3 глушники і кілька прикладів.

«Асортимент у зловмисників був досить великий: пістолети Макарова, «Наган», «Кольт», «Вальтер», автомат «УЗІ», кулемети «Калашникова». І це ще далеко не повний перелік різновидів вилученої зброї», - сказав Терещук.

Нині правоохоронці встановлюють, де саме зловмисники брали зброю і кому планували її продати. Весь вилучений арсенал відправлено в науково-дослідний криміналістичний центр ГУ МВС України в Києві для проведення експертиз. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу затриманим. Триває досудове розслідування.

Згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54