Об'єднання позовів Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» і російського газового монополіста «Газпром» у Стокгольмському арбітражному суді дозволить прискорити розгляд цієї справи.

Таку думку висловив міністр юстиції України Павло Петренко на брифінгу в Кабінеті Міністрів.

«Є два позови: українського «Нафтогазу» проти «Газпрому» та їхній позов щодо «Нафтогазу». Юридичні наслідки цього полягають у тому, що справа розглядатиметься швидше. Якби було дві різні справи, «Газпром» намагався би використовувати певні свої процедурні можливості для затягування тієї справи, яка ініційована українською стороною. Зараз ця справа розглядатиметься швидше. Тому я вважаю, що це є позитивним для української сторони», - сказав Петренко, повідомляє «УНІАН».

Він також висловив упевненість, що Україна цю справу виграє.

Нагадаємо, 16 червня «Газпром» звернувся в Стокгольмський міжнародний арбітраж з позовом до «Нафтогазу України» про стягнення заборгованості у розмірі 4,5 мільярдів доларів.

Того ж дня в Стокгольмський арбітраж подала позов НАК «Нафтогаз України», вимагаючи встановлення справедливої і ринкової ціни на газ, що постачається «Газпромом» в Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом