На офіційний сайт Президента України Петра Порошенка здійснювалася DDOS-атака.

Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявив прес-секретар Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Віталій Кукса.

«Це була DDOS-атака. Вона була в найкоротші терміни відбита, навантаження перерозподілене за резервними каналами, все працює», - заявив він.

Він також назвав провокацією заяву руху хакерів «Кіберберкут», опубліковану пізніше у ЗМІ, в якій вони подякували співробітникам Держслужби за допомогу в здійсненні цієї атаки.

«Там «Кіберберкут» написав, що допомогли співробітники Держпецзв’язку, так це все провокація. Ясна річ, що ніхто не допомагав. Це просто провокація, спрямована на руйнування довіри між органами державної влади», - зазначив Кукса.

За його словами, «Кіберберкут» - це віртуальна утворення і організації такої не існує.

«Є бренд, під яким виступають абсолютно розрізнені хакери. Хтось щось зробив і взяв - написав, що це «Кіберберкут». Зазвичай такі DDOS-атаки робляться з комп'ютерів, розподілених по різних країнах. Зазвичай це десяток країн. Контрольно-командний центр, який здійснює атаку, також перебуває, як правило, не в тій країні, де ініціатор атаки. Тому, такі атаки - явище інтернаціональне. Не можна сказати, що це українські, російські хакери. Це зазвичай кілька ресурсів у багатьох країнах. І атака йде відразу з різних напрямків», - пояснив він.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

72