Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) заборонило з 29 грудня польоти цивільної авіації над Сімферополем та Дніпропетровськом, повідомляється на офіційному сайті Федерального реєстру американського уряду.

«Ця дія розширює територію, в якій заборонені польоти осіб, визначених Спеціальними правилами федерального регулювання (SFAR) № 113, включаючи всю зону польотної відповідальності Сімферополя та Дніпропетровська», - сказано в повідомленні.

Як зазначається, такий крок зроблено з метою «запобігання потенційній небезпеці для людей та літаків, задіяних у таких польотах».

Під дію документа підпадають усі авіаперевізники США, американські комерційні оператори, а також особи, які мають свідоцтва льотчиків США, за винятком випадків, коли такі особи здійснюють польоти на повітряних суднах, зареєстрованих у США, але як іноземні перевізники, повідомляє Інтерфакс-Україна.

До цього списку також потрапили оператори цивільних літаків, зареєстрованих у США, за винятком, коли ці оператори є іноземними авіаперевізниками.

Як повідомляв ForUm, Державна авіаційна служба України заборонила польоти в аеропорти Харкова, Дніпропетровська і Запоріжжя з 00:00 13 грудня.

16 грудня аеропорти «Харків» та «Дніпропетровськ» відновили роботу. 24 грудня планувалося відкриття аеропорту в Запоріжжі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46