Європейський Союз застосує санкції через ситуацію в Україні ще до 15 осіб і 18 компаній. Про це йдеться в рішенні Ради ЄС, оприлюдненому сьогодні.

«Рада сьогодні ухвалила посилені санкції ЄС у зв'язку із ситуацією в Україні. Рада додала до списку тих, у кого будуть заморожені активи і кому буде заборонено видавати візи, ще 15 осіб та 18 організацій, відповідальних за дії проти територіальної цілісності України», - йдеться в рішенні.

Крім того, Рада ЄС розширила критерії правових основ для обмежувальних заходів. Це відкриває шлях для заморожування активів та заборони на видачу віз особам та організаціям, які отримують вигоду або активно підтримують росіян, які відповідальні за анексію Криму і дестабілізують ситуацію на Східній Україні, повідомляє «УНІАН».

Санкції набудуть чинності після опублікування в Офіційному журналі ЄС сьогодні. Сьогоднішнє рішення було ухвалено шляхом письмової процедури.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 липня члени Комітету постійних представників країн ЄС домовилися про розширення списку осіб та організацій, які підпадають під обмежувальні заходи Євросоюзу у зв'язку з ситуацією в Україні, йдеться в комюніке, поширеному в Брюсселі.

22 липня рада Європейського Союзу не ухвалила нових санкцій проти Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45