Кабінет Міністрів України закликає парламент зібратися на позачерговій сесії Верховної Ради України за участю Президента найближчими днями для ухвалення змін до бюджету.

Про це Forum'у повідомили в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

«Сьогодні вкотре Верховна Рада України проявила безвідповідальність. Народні депутати України навіть не змогли включити до порядку денного законопроекти, внесені Кабінетом Міністрів України, вкрай необхідні для порятунку країни», - сказано в заяві уряду.

У Кабміні наголошують, що «без ухвалення цих законопроектів немає відповіді на те, чим платити зарплати, пенсії і соціальні виплати, як забезпечити всім необхідним українську армію, як профінансувати потреби людей, які залишилися без даху над головою...» і як забезпечити енергетичні потреби країни найближчої зими.

«Для вирішення економічної та політичної кризи в державі Кабінет Міністрів вважає вкрай необхідним ухвалення цього пакета законопроектів, що могло б статися найближчими днями на позачерговій сесії Верховної Ради України за участю Президента України», - резюмують в уряді.

Зазначимо, що парламент закрив сесію 25 липня, не розглянувши відповідні законопроекти, з наміром відновити роботу 12 серпня.

Як повідомляв ForUm, віце-спікер Руслан Кошулинський також заявив про те, що Рада зможе розглянути питання відставки прем'єр-міністра Арсенія Яценюка не раніше 12 серпня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом