Одного із керівників Жовтоводської виправної колонії № 26 у Дніпропетровському районі заарештовано судом за підозрою в організації безпідставного застосування насильства і катуванні засуджених.

Про це Forum'у повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Зокрема, в липні 2014 року ГПУ у зв'язку з масовими заворушеннями серед засуджених був здійснений виїзд до Жовтоводської виправної колонії.

Встановлено, що причиною масових протестів ув'язнених стали численні факти порушень адміністрацією установи вимог законів та прав засуджених.

«Зокрема, були виявлені факти безпідставного застосування насильства і катування засуджених, які мали місце навіть під час прокурорської перевірки з метою схилити засуджених відмовитися від скарг прокурорів на дії адміністрації. Крім того, виявлені порушення полягали в неналежному матеріально-побутовому та медико-санітарному забезпеченні засуджених, їх незадовільному харчуванні тощо», - сказано в повідомленні.

У ГПУ зазначають, що за фактами протиправних дій посадових осіб виправної колонії до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 127 (катування), ч. 1 ст. 325 (порушення правил боротьби з епідеміями) КК України.

«За підозрою у скоєнні зазначених кримінальних правопорушень затримали одного з керівників Жовтоводської ВК № 26, йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», - резюмують у відомстві.

Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

111