Експорт чеських фірм в Україну з початку українсько-російського конфлікту впав наполовину. Про це повідомляє «UA-Reporter.com».

Україну, мабуть, викреслять зі списку пріоритетних для чеських експортерів країн на 2012-2020 рр., вважають експерти Союзу промисловості і транспорту.

Обсяг експорту в Україну у квітні цього року скоротився на 51 відсоток до рівня 1,49 мільярда крон, а в травні знизився на 43,1 відсотка, повідомило Чеське статистичне управління.

«Найближчим часом навряд чи можна очікувати якихось змін на краще. Я б навіть сказав, що ситуація може стати ще гіршою», - вважає заступник голови Асоціації експортерів і директор фірми «ATAS elektromotory Nаchod» Отто Данек.

«У низки чеських фірм в Україні є незакінчені проекти, обсяг невиконаних замовлень становить 10 мільярдів крон. І, на жаль, така ситуація триватиме ще довго», - розповіла чеському інформагентству ЧТК директор відділу міжнародних відносин міністерства промисловості і торгівлі Дагмар Кухтова.

«Якщо подивитися на ці цифри, вони виглядають страхітливо. Але експорт в Україну становить лише 0,6 відсотка від загального обсягу чеського експорту, тому загалом для Чехії справа не настільки серйозна. З точки зору окремих фірм - це вже інше питання. У деяких із них можуть бути дійсно великі проблеми», - каже Отто Данек.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

99