Заступник глави Адміністрації Президента з питань проведення адміністративних, соціальних та економічних реформ Дмитро Шимків заявляє про необхідність впровадження в Україні системи мобільного зв'язку третього покоління стандарту ІМТ-2000 (3G/UMTS).

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

«Україна майже остання в Європі та Азії держава, яка залишається без розвиненого зв'язку третього покоління. Саме тому Глава держави звертає увагу на необхідність модернізації цього напряму», - заявив Шимків, коментуючи Указ Президента України Петра Порошенка № 613/2014 «Про забезпечення умов для впровадження сучасних телекомунікаційних технологій».

«За умови належної організації та проведення відкритого тендеру державний бюджет України від продажу ліцензій отримає протягом 4-6 місяців близько 3 млрд грн, а Міністерство оборони України за договором конверсії - близько 2 млрд грн на розвиток системи зв'язку. Одночасно буде створена основа для додаткових інвестицій операторів у телекомунікаційну галузь України в розмірі не менше 5 млрд грн протягом 2014-2015 років », - заявив Шимків.

При цьому, за його словами, світова практика показує, що збільшення на 10% інвестицій у широкосмуговий зв'язок підвищує середньорічні темпи зростання ВВП на 0,7%, а підвищення швидкості широкосмугового інтернету вдвічі збільшує ВВП на 0,3%.

«Введення 3G - це тільки початок. Наступний крок - впровадження зв'язку формату 4G. Тому повинні працювати над розвитком цього напряму», - резюмував Шимків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом