Колишній глава КМДА Олександр Попов продовжує ходити на судові засідання у справі про розгін Майдану. Про це він розповів в інтерв'ю газеті «Взгляд».

«Так, продовжую ходити, хоча з юридичної точки зору також міг би не відвідувати їх, тому що останні півтора місяця справа не розглядається по суті, - каже Попов. - Зараз вирішується питання, хто судитиме. Адвокати потерпілих дають відвід суддям».

«Що стосується ходу справи, то думаю, що вона триватиме ще довго, - зазначив Попов. - У ній 70 потерпілих і кожен із них має дати свідчення. А потім ще ухвалюватиметься рішення, чи застосовувати до мене наш новий закон про припинення кримінального переслідування. Тому важко сказати, як швидко все це закінчиться...»

При цьому колишній глава КМДА зазначає, що не знав про наслідки розгону Майдану.

«Хто ж знав, що будуть такі наслідки, - зазначив він. - У принципі, Новий рік у той час ніхто не відміняв, і я знаю, наскільки кияни трепетно ставляться навіть до найменш значних нюансів свят. Все одно цю роботу (встановлення ялинки. - Ред.) потрібно було робити, ніхто ж не думав, що почнеться революція. Напевно, не варто було продовжувати завозити всі конструкції. Але мені про це нічого не сказали, тому що є служби, які займаються цим процесом».

Коментуючи інформацію про те, що заступників Попова призначав колишній глава АП Сергій Льовочкін, він зазначив: «Ні, абсолютно. Коли Президент мене призначив на цю посаду, я підготував пакет кандидатур у своїй команді, і ми майже півтори години обговорювали кожну з них. Була мета - набрати професіоналів. Я не приховую того, що з Пузановим (Олександр Пузанов - колишній заступник глави КМДА. Займався юридичними питаннями) нас познайомив Льовочкін. Але він мені був потрібен, бо мав солідний досвід у справах з нерухомості».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201