У Харкові через хибне повідомлення про замінування однієї з міських лікарень затримали психічно хворого 27-річного місцевого жителя.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю облуправління міліції, його місцеперебування було встановлено за кілька годин.

Інформація про подію надійшла 20 липня близько 3:00 в центральну диспетчерську службу «Центру екстреної медичної допомоги та медичної консультації» Харкова.

«Невідомий чоловік заявив, що Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги замінована і через 5 хвилин станеться вибух», - повідомили в міліції.

Зловмисника, який зробив хибний дзвінок, оперативники Московського райвідділу міліції «вирахували» за кілька годин. Ним виявився 27-річний харків'янин, який перебуває на обліку в психіатричній лікарні і є інвалідом 2-ї групи. Він не зміг пояснити міліціонерам мотиви свого вчинку.

Цей факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Затриманому вручено письмове повідомлення про підозру у скоєнні кримінального злочину. Санкція цієї статті передбачає тюремне ув'язнення на строк від 3 до 6 років.

Затриманий перевіряється на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів. Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37