Служба безпеки України завершила досудове розслідування і спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянки Росії Марії Коледи (позивний «Багіра»), яка вчиняла протиправні дії для дестабілізації ситуації в південних областях України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням, зловмисниця, перебуваючи на території Херсонської та Миколаївської областей, намагалася організувати масові заворушення із застосуванням насильства, захоплення адміністративних будівель і споруд.

«8 квітня росіянка була затримана правоохоронцями. У неї було вилучено травматичний пістолет, переобладнаний під стрільбу бойовими патронами і методичні рекомендації для підготовки диверсійних груп», - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування за ст. 294 (масові заворушення) ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України здійснювалося слідчими СБУ, за скоєння таких злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Як повідомляв ForUm, 8 квітня СБУ затримала 23-річну громадянку Російської Федерації, яка виконувала завдання спецслужб для дестабілізації ситуації в південних областях України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

102