На початку поточного тижня в Україні йтимуть дощі, але вже з 25 липня опади припиняться і в країні встановиться спекотна погода.

Про це на брифінгу повідомив заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

«У найближчі 2-3 дні... місцями пройдуть короткочасні дощі, грози, можливий град і шквальний вітер. А вже наприкінці тижня погода в Україні зміниться», - сказав Прокопенко.

За його словами, починаючи з 25 липня і до кінця місяця, в Україні буде суха і спекотна погода. Температурний режим за прогнозом синоптика поступово підвищуватиметься на 2-4 градуси.

«І наприкінці липня максимальна температура вдень становитиме «плюс» 26-32 градуси, а в південних областях - місцями до «плюс» 36 градусів», - зазначив синоптик, повідомляє «УНІАН».

Він також додав, що у зв'язку з підвищенням температури повітря, найвищий рівень пожежонебезпеки на сьогодні  спостерігається в Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Харківській, Луганській та Донецькій областях, а також у Криму. В інших регіонах країни ймовірність виникнення пожеж у природних екосистемах не така велика, проте з урахуванням того, що найближчим часом в Україні встановиться спекотніша погода, синоптик прогнозує зростання пожежонебезпеки по всій країні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34