Винних у масовій загибелі людей в Одесі на початку травня вже знайшли. Про це в коментарі Forum'у висловив директор Української філії Інституту країн СНД Денис Денисов.

«Мені здається, що усі винні в одеській трагедії вже давно виявлені. Їх знають. Інша справа, що влада розуміє: якщо результати розслідування оприлюднять, це негативно позначиться на деяких людях, що займають високі посади. Мені здається, багато з них знали про підготовку провокації. Але вони не те, щоб не запобігли, а навпаки, зробили все, щоб трагедія сталася», - сказав Денисов.

На думку політолога, такий висновок можна зробити, виходячи з реакції деяких публічних персон.

«Ми пам'ятаємо коментарі в блогах, соцмережах. Багато хто радів тому, що сталося, не розуміючи, що за трагедія сталася. Залишається тільки сподіватися, що мине час і будуть надані правдиві результати розслідування. А люди, винні в цьому, мають понести покарання», - вважає він.

Також Денисов додав, що досі не знайдено винних у розстрілі людей на Майдані наприкінці лютого 2014 року.

«Тут можна апелювати до представників нової влади щодо доповіді Геннадія Москаля. Вона чітко на підставі доказової бази свідчить, що більшість зброї, з якої стріляли на Майдані, викрадено із західних областей України, що, швидше за все, це свої ж робили провокації, стріляючи у беззбройних міліціонерів і хлопців із внутрішніх військ. Поволі починають розкриватися факти, які показують істинну суть того, що сталося. Ми вже півроку говоримо про це», - нагадує експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195