У Службі безпеки України мають аудіо- та відеодокази, що малайзійський лайнер був збитий членами незаконних збройних формувань з допомогою російської зброї. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив глава СБУ Валентин Наливайченко.

«Перше, саме установка «Бук» перетнула кордон з боку Росії безпосередньо перед терактом. Друге, чітко підтверджується самими членами НЗФ, що екіпаж цього «Бука» разом з установкою зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) заходив з РФ, тобто це російські військові», - зазначив він.

Наливайченко також наголосив, що найважливішим завданням для СБУ зараз є отримання даних про прізвища тих військових, які безпосередньо керували ЗРК.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» Малайзійських авіаліній, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи в Донецькій області України. На борту перебувало 298 пасажирів і членів екіпажу.

Наразі відомо про виявлення тіл 181 загиблого.

Тіла загиблих в авіакатастрофі відправлять до Харкова, де працюватиме спеціальна лабораторія з ідентифікації тіл загиблих.

 

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом