В Європейському Союзі вважають передчасним робити політичні висновки щодо авіакатастрофи малайзійського лайнера «Боїнг-777» в Україні.

Про це на брифінгу 18 липня заявила прес-секретар верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон Майя Косьянчич.

«Нам потрібні факти. Зараз дуже рано говорити про висновки взагалі», - заявила Косьянчич, коментуючи трагедію з малайзійським літаком на території України.

Косьянчич також зазначила, що 22 липня міністри закордонних справ країн ЄС мають намір обговорити ситуацію в Україні, в тому числі трагедію з малайзійським літаком, повідомляє «УНІАН».

За її словами, в кожному разі робота ЄС про виконання висновків, затверджених на останньому саміті ЄС, «триває на повній швидкості».

Прес-секретар Ештон також наголосила, що дедлайн, який був встановлений самітом, - це кінець липня.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи в Донецькій області України.

На борту лайнера перебувало 298 осіб. Імовірно, всі вони загинули.

16 липня глави держав та урядів країн ЄС обмежили міжнародне фінансування проектів у Росії і Криму, вживши шість нових заходів, пов'язаних з українською кризою та анексією Криму Росією.

Також Європейський парламент ухвалив 17 липня резолюцію стосовно України, в якій висловлюється підтримка київському уряду і міститься засудження дій РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133