Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення визнала таким, що не відбувся, конкурс на вільні радіоканали, оголошений в січні 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Нацради з телерадіомовлення.

Зокрема, рішенням від 17 липня Нацрада визнала таким, що не відбувся, конкурс на отримання ліцензій на вільні радіоканали, оголошений рішенням Національної ради від 15.01.2014 року.

У прес-службі підкреслюють, що згідно з конкурсними умовами, затвердженими рішенням регулятора від 15.01.2014 року, був визначений граничний термін підбиття підсумків конкурсу відповідно до пункту «б» частини п'ятої статті 25 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» від 19 травня 2014 року. Проте 17 квітня Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», згідно з яким повноваження членів Нацради, яким висловлено недовіру постановою Верховної Ради України від 28 лютого 2014 «Про висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення за результатами розгляду звіту 2013», достроково припиняються з дня набуття чинності.

«Враховуючи це, підбиття підсумків конкурсу на отримання вільних радіоканалів у термін, визначений рішенням Національної ради від 15.01.2014 No 37, стало неможливим, оскільки не було повноважного складу регуляторного органу», - сказано в повідомленні.

Таким чином Нацрада ухвалила рішення про визнання недійсним конкурсу на отримання вільних радіоканалів.

Рішення передбачає, що попередньо сплачена конкурсна гарантія за участь у конкурсі буде зарахована під час проведення повторного конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних радіоканалів за умови підтвердження заявниками своїх намірів взяти участь у конкурсному відборі, наголошують у регуляторі.

«Ми як Національна рада гарантуємо, що проведення конкурсу буде прозорим, відкритим, і, я сподіваюся, якісним, коли всі, хто буде в ньому, розумітимуть, що рішення приймалися об'єктивно, виважено і в інтересах держави», - прокоментував оголошення повторного конкурсу заступник глави Нацради з телерадіомовлення Григорій Шверк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом