Кабінет Міністрів затвердив перелік об'єктів для приватизації у 2014 році. Про це на прес-конференції повідомив виконувач обов'язків голови Фонду державного майна Дмитро Парфененко.

Він заявив, що на сьогоднішньому засіданні уряд затвердив перелік з 164 об'єктів, куди входять електрогенеруючі компанії, дев'ять обленерго, Одеський припортовий завод.

Зокрема до списку увійшли 78,3% «Центренерго», 125% - «Дніпроенерго», «Київенерго», «Дніпроенерго», «Західенерго», «Донецькобленерго», «Вінницяобленерго», «Чернівціобленерго», «Закарпаттяобленерго», «Сумиобленерго» та «Донбасенерго».

Також, у списку є 60,2% «Запоріжжяобленерго», 70% «Миколаївобленерго», 51% «Тернопільобленерго», 65% «Харківобленерго», 70% «Хмельницькобленерго», 25% «Одесаобленерго», 46% «Черкасиобленерго».

100% Миколаївської ТЕЦ, 99,99% Одеської ТЕЦ, 99,8% Херсонської ТЕЦ.

99,6% Одеського припортового заводу, 50% ПАТ «Азовмаш».

Номінальна вартість пакетів акцій, які увійшли до переліку - 3 млрд гривень, орієнтовна ринкова вартість - 15 млрд гривень.

Парфененко наголосив, що черговість продажу об'єктів визначатиме Кабмін, а Фонд зробить усе можливе, щоб за рахунок якісної передприватизаційної підготовки продати об'єкти за найбільш вигідну для держави ціну, повідомляють «Українські новини».

«Задарма ніхто об'єкти віддавати не буде», - сказав Парфененко.

Він також зазначив, що ФДМ з допомогою Міністерства закордонних справ та інших відомств, має намір провести потужну піар-кампанію щодо залучення інвесторів для виставлених об'єктів.

Глава ФДМ зазначив, що разом із переліком об'єктів для приватизації Кабінет Міністрів розглядав законопроект про об'єкти, заборонені для приватизації, і відправив цей законопроект на доопрацювання.

Парфененко запевнив, що приватизація підприємств проходитиме без будь-яких дискримінаційних умов для потенційних покупців.

Нагадаємо, Фонд державного майна очікує отримати від приватизації Одеського припортового заводу 600 млн доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196