Шахтарі ДТЕК Свердловантрацит успішно виведені на поверхню, ведуться роботи з відновлення електропостачання двох шахт, повідомили Forum'у в прес-службі ДТЕК.

«Всі 310 гірників, які залишилися під землею після знеструмлення двох шахт ДТЕК Свердловантрацит, благополучно евакуйовані на поверхню», - сказано в повідомленні.

Наразі аварійна бригада філії Краснодонського ТОВ «Луганського енергетичного об'єднання» веде роботи на пошкоджених ділянках для відновлення енергопостачання підприємств, зазначають в ДТЕК.

На підприємстві наголошують, що бойові дії, які тривають, не дозволяють зробити весь обсяг робіт.

При цьому 17 липня на шахтомайданчик Красний партизан частково подано електропостачання з резервного вводу, потужності якого недостатньо для повноцінної роботи вентилятора головного провітрювання.

Шахтомайданчик Довжанська-Капітальна станом на 14:00 17 липня залишається знеструмленим.

У ДТЕК підкреслюють, що внаслідок тривалої відсутності електропостачання виникає реальна загроза затоплення гірничих виробок шахт.

Як повідомляв ForUm, 16 липня о 15:40 два шахтомайданчики ДТЕК Свердловантрацит знову були знеструмлені через пошкодження високовольтної лінії 110 кВ унаслідок артобстрілу в Свердловському районі, де ведуться бойові дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом